Cinsel İlişkide Acının Önlenmesi

Cinsel ilişkide acı yaşamak, birçok kadının korkulu rüyalarından biridir. Özellikle de ilk kez cinsel ilişki yaşayacak olan kadınlar, bu acıdan çekindikleri için ilişkiye girmekten geri dururlar. Cinsel ilişkide acı olması, kadınların zevk alamamalarını ve cinsel ilişkiye bir daha girmek istememelerini sağlar. Cinsel ilişkide acının önlenmesi için cinsel sağlık ürünleri geliştirilmiştir.

Cinsel ilişkide acı yaşanıyor olması, hazzı olumsuz yönden etkiler. Bazı kadınlar acı yaşamasına rağmen bunu eşlerine söylememektedirler. Ancak bu acının mutlaka partnere söylenmesi gerekir. Aksi halde acıyla baş edemezsiniz. Bunun sonucunda ise cinsel hayatınızla olan ilişkinizi tamamen kesmek zorunda kalabilirsiniz. Cinsel ilişkide acı yaşanmasına çok farklı durumlar neden olabilir. Sertleştirici ilaçlar erkekler de penisi oldukça dik ve sert duruma getirdiği için kadınlarda bazen acılı ilişkilere neden olabilmektedir. Kayganlaştırıcı jel kullanımı ile bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Cinsel ilişkide acı yaşanması önlenebilir bir durumdur. Bunun için çiftlerin bir arada hareket etmeleri ve acıyı minimum seviyeye indirmeleri gerekir. Peki, cinsel ilişkide acının önlenmesi nasıl mümkün hale gelir? Bu acıdan kurtulmanızı sağlayacak yollar aşağıda anlatılmıştır. Bayan azdırıcı damla kullanımı genital bölge de extra olarak zevk sulanmasına neden olduğu için kuruluk probleminin de önüne geçer.

Ağrı ve Sancıyı Önleyin

Her kadın acısı ve ağrısı olmayan bir cinsellik ister. Çünkü acı duyan bir kadın cinsellikten bir türlü zevk alamaz. Cinsel ilişki acısı, kadını çok zor durumlara sokmaktadır. Ancak bazı şeylere dikkat ederek bu acının son bulmasını sağlayabilirsiniz.

Tüm yolları denemenize rağmen cinsel ilişkide acı hissinden kurtulamadıysanız, jinekoloğa gitmelisiniz. Bu konuda hiçbir çekinme yaşamanıza gerek yok. Çünkü cinsel ilişkide acı yaşanması, her kadının başına gelebilecek olan bir sorundur. Asıl önemli olan durum, bu acının nasıl önlenebileceğidir.

Cinsel İlişkide Acele Etmeyin

Genelde erkekler, cinsellik için acele ederler. Bu nedenle ön sevişmeyi son derece kısa tutarak hemen sekse geçerler. Ancak kadınlar, cinsellikte acele edilmesinden pek hoşlanmazlar. Bu kadar aceleci olmak, kadının cinsel ilişkide acı hissetmene neden olur. Acıyı önlemenin yolu ise ön sevişme süresini biraz daha uzun tutarak kadını yumuşatmaktan geçer. Cinsel ilişkide acı olmaması için hem erkeklerin hem de kadınların acele etmemeleri şarttır.

Kayganlaşmayı Sağlayın

Kadının vajinası yeterince kayganlaşmazsa cinsel ilişkide acı yaşanır. Bu nedenle kayganlaşmanın çok iyi olması gerekir. Eğer kadının vajinasında yeteri bir kayganlaşma olmuyorsa, bunun için özel olarak satılan kayganlaştırıcılardan alınabilir. Kayganlaştırma sayesinde cinsel ilişkide acı yaşanması önlenecektir. Eğer kayganlaştırıcı kullanmak istemiyorsanız, ön sevişmeyle kayganlaşmayı mümkün hale getirebilirsiniz.

Gerginliği Ve Stresi Bırakın

Gerginlik ve stres altında olmak, cinsel ilişkide acı yaşanmasına neden olur. Cinsel ilişkide acı yaşanmasını önlemek istiyorsanız, gerginliği ve stresi bırakmanız gerekir. Böylece kendinizi baskı ve stres altında hissetmezsiniz. Gerginlik ve stres altında yapılan seks, her iki tarafı da rahatsız eder. Çiftlerin cinsel ilişkide oldukça rahat olmaları, acıyı önlemek için yeterli gelecektir.

Sekse Biraz Ara Verin

Her gün her gün seks yapmanız, cinsel ilişkide acı yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle sekse biraz ara vermek, iyi fikir olabilir. Böylece vajinanız biraz dinlenmiş ve kendini toparlamış olur. Sürekli seks yapmak, kısa zaman sonra seksi sevmemenize de neden olabilir. Bunları yaşamamak adına seksi aralıklarla yapmaya çalışın. Bu şekilde bir yol izlerseniz, cinsel ilişkide acı gibi bir probleminiz kalmaz.

İstemediğiniz Zaman Seks Yapmaya Kalkmayın

Seks, sadece istenilen zamanda yapılmalıdır. Bunun haricinde seks yapmaya kalkışmanız, cinsel ilişkide acı yaşamanıza sebebiyet verebilir. Bu nedenle seksi gerçekten istemeniz ve sadece istediğiniz zamanlarda gerçekleştirmeniz gerekir. İstemsiz bir şekilde seks yapmaya kalkarsanız, hem acı hem de ağrı hissedebilirsiniz.

Yanlış Seks Pozisyonlarını Bırakın

Yanlış seks pozisyonları üzerinden ilerlemek, cinsel ilişkide acı yaşanmasını sağlar. Bundan dolayı doğru pozisyonun bulunması gerekir. Bazen yeni seks pozisyonları denemek isteyebilirsiniz. Ancak farklı pozisyonları denediğiniz zaman eşinize, bu pozisyonlar hakkında neler düşündüğünü sormalısınız. Eğer denenen pozisyonda acı yaşanıyorsa, o pozisyon bırakılmalıdır.

Cinsel İlişkide Acının Önlenmesini Sağlayan Diğer Durumlar

Cinsel ilişkide acının önlenmesini sağlayan diğer durumlar ise şunlardır:

  • Cinsel ilişkide acı yaşanmasına neden olan durum hastalıksa tedavisi yapılmalıdır.
  • Sert bir şekilde seks yapmaktan kaçınılmalıdır.
  • Vajinadaki değişim acıya neden oluyorsa kayganlaştırıcılar ya da kremler kullanılmalıdır.

Bunlar da cinsel ilişkide acının önlenmesini sağlayan diğer durumlardır.

Cinsel ilişki de acının önlenmesi için yapabilecekleriniz yukarıda anlatılmıştır. Bunları yaptığınız zaman cinsel ilişkilerinizde acıdan korkmanıza gerek kalmayacaktır. Böylece seks hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.