Kayganlaştırıcı Jel Özellikleri

Kayganlaştırıcı jel özellikleri, Cinsel birliktelik, erkeklerin yeteri kadar erekte olma durumuna gelememesi veya kadınların yeteri kadar ilişkiye hazır olmamalarından dolayı zor veya ağrılı gerçekleşebilir. Özellikle her iki tarafın da henüz ilk birliktelikleri olması durumunda vajinanın kuru olmasıyla erkek penisinin dış kısmının sert ve yine kuru olmasından dolayı birliktelik hareketleri pek de rahat sağlanamayacaktır.

Durumun birçok çift için böyle olması, piyasaya kayganlaştırıcı işlev gören cinsel sağlık ürünlerinin sürülmesine neden olmuştur. Özellikle kayganlaştırıcı jel adı verilen bu sağlık ürünleri kullanmak için; hangi durumlarda kullanılması gerektiği, nasıl sürüleceği, nereye sürüleceği ve ne sıklıkta kullanılabileceği, kesin olarak bilinmelidir.

Kayganlaştırıcı Jel Nedir?

Piyasa adı kayganlaştırıcı jel olan kimyasal ve kremsi yapılar; derinin üst kısmına etki eden, derinin baz içerikli bir formla kaplanmasını sağlayan ve baz özelliğinden dolayı kaygan olmasını sağlayan içeriktir. Kayganlaştırıcı jel veya kremlerin kullanılması sonrasında cinsel birleşimler daha rahat ve ağrısız olarak gerçekleşecektir.

Ayrıca vajina içerisine girecek olan penisin üzerinde bulunması gereken bu ürün, hemen etkisini kaybeden ve ilişki esnasında dahi yeniden sürülmesi gereken jellerden değildir. Etkisi uzun sürecek bir kimyasal form olduğundan ötürü birlikteliklerde uzun süren kolaylık ve rahatlık sağlar.

Kayganlaştırıcı Jel Neden Kullanılır?

Kayganlaştırıcı jellerin asıl kullanılması gereken yerler penisin üst kısmıdır. Çünkü vajina içerisine girmesi gereken penis, doğal varlık yapısından dolayı kıvrımlara ve bir miktar büyüklükle hacme sahiptir. Bu yapısı, vajinanın kuru olması halinde penis derisinin vajina derisiyle durdurulmasına ve cinsel eylemin olması gereken hareketlerle sağlanamamasına sebep olacaktır.

Erkeklerde özgüven düşüren ve istek kaçırıcı olan, kadınlarda da daha fazla korkuya ve kasılma hissine neden olabilecek bu sorunu çözmek amacıyla da mutlaka kayganlaştırıcı jel kullanılarak kas yapısının rahatlatılması sağlanır. En çok bu sebeplerden kaynaklı olarak kullanılan kayganlaştırıcı jeller, kimi çiftler arasında keyfi olarak da kullanılabilir.

Kayganlaştırıcı Jel Nasıl Kullanılır?

Kayganlaştırıcı işlevi yüklenmiş olan jeller, kadın vajinasına sürülen kremsi içeriklerden değildir. Çünkü vajinanın kendisine has bir asit ile baz dengesi vardır. Doğal olarak da kayganlaştırıcının doğrudan kadına uygulanması halinde uzun vadede bu asit baz dengesinin tahrip edilmesi söz konusudur. Erkeğin penisinin dış kısmına ve vajina içerisine alınacak olan alanın tamamına bu jel uygulanmalıdır.

İlk olarak penisin kan ve kas dokuları sayesinde desteklenerek büyüme kazanmış olan halinde, erkeklerin bir miktar kayganlaştırıcıyı ellerine almaları ve penise masaj yaparak sürmeleri gerekir. Özellikle penisin baş kısmına ve en dip kısımlarına kadar uygulanacak olan bu jel, ortalama yirmi saniye içerisinde deri tarafından emilecektir.

Kayganlaştırıcı Jel Faydaları Nelerdir?

Kayganlaştırıcı görevli jellerin tek faydası yoktur. Kadınlarda travma oluşumunun önlenmesinden erkeklerin kendilerine duydukları saygının artmasına kadar sayısız faydası vardır.

Bu faydaların en çok bilinenleri şunlardır:

  • İlk veya ilk ilişkiyi takip eden birkaç seferde kadınların vajina kasları en sıkı hallerindedir. Ayrıca toplumsal olarak ilk birlikteliklere önyargı oluşturulmasından dolayı da kaslar birbirine kenetlenmiş olabilir. Kayganlaştırıcı sayesinde penisin hem ağrısız, hem de kadının canını acıtmadan vajinaya alınması sağlanır.
  • Hareketler kolay ve hızlı olabileceği için erkeklerde boşalma hızı kadınlarda da orgazma ulaşma süresi hızlı olacaktır.
  • Haz duygusu, jelin verdiği his ve afrodizyak etkisiyle artacaktır.
  • Kadınlarda birlikteliklerden kaynaklı travma içeren anılar oluşmayacaktır.

Bu faydaların yanı sıra, fantezi olarak yaşanacak birlikteliklerde kayganlaştırıcı kullanıldığı için deneyim sayısı artacaktır.

Kayganlaştırıcı Jel Kullanım Zamanı

Kayganlaştırma işlevli jeller, penis üzerinde hafif ıslak bir his bırakan ve penis boyu büyükken kullanılacak jellerdir. Bu sebeple de jellerin her an penise uygulanması önerilemez. Erkeğin en erekte olduğu ve vajina içerisinde olması gereken süreçten yaklaşık yirmi saniye kadar önce kayganlaştırıcı jel uygulanabilir.

Jelin kuruma süresi geç olmasına karşın erkeklerin erekte halde bekleme süresi uzun olmadığından, jel sürüldükten sonraki beş dakika içinde penisin vajinaya girme durumu olmazsa yeniden uygulama işlemlerinde başa dönülmelidir.

Ayrıca jel içerisindeki yapıların vajina içi PH değeri düzeyine olumsuz etkisi bulunur. Bu sebeple tarafların travma hissetmeden birlikteliğe alışmaları ve uyum bulmuş olmaları halinde kayganlaştırıcı jel kullanmadan, ön sevişme aşamasını uzun tutarak da birlikte olmaları mümkündür.