Kadınlarda Cinsel İsteksizlik

Cinsel isteksizlik, kadın veya erkekte oluşan cinsel ilişkiye girmek istememe veya bu isteğin az olma durumudur. Cinsel anlamda yapılan mastürbasyon da bu olay içerisinde yer alır. Cinsel isteksizlik problemleri kadınlarda daha fazla görülür. Kadınlarda cinsel isteksizlik hakkında bilgiler için devamını oku. Cinsel konular da ve cinsel sağlık ürünleri hakkında detaylı bilgiler için sitemizi hemen incele.

Tedaviye gelindiğinde uzman insanlara tedavi amaçlı başvurma sayısı ise oldukça azdır. Sağlıklı bir cinsel hayata sahip olabilmek için öncelikle kişinin duygusal ve fiziksel açıdan sağlıklı olması gerekir. Çünkü kadınlar yaşadıkları sosyal hayatta zaman zaman sorunlarla karşılaşabilir. Buda kişiyi cinsel açıdan etkileyecek bir durumdur.

Bayan azdırıcı hap

Cinsel İsteksizlik Nedir?

Cinsel açıdan bir kişinin ilişki kuramaması olayına cinsel isteksizlik adı verilir. İnsanlar günlük yaşamlarında pek fazla stres ile başa çıktıkları için bu durum kişiyi cinsel açıdan isteksiz hale getirebilir. Bu da cinsel ilişkilerin ve cinsel hayatın bozulmasına sebep olur. Cinsel isteğin kaybolması kişiyi olumsuz etkileyeceği için mutlaka uzman bir doktordan yardım alması gerekecektir.

Kadınlarda Cinsel İsteksizlik Nasıl Giderilir?

Cinselliğin ilişkilerdeki yeri çok önemlidir. Bundan dolayı ilişkiler içerisinde cinsellik olması gerekir. İnsanlar ilişkilerinde cinselliğin bu kadar önem vermelerine rağmen son zamanlarda cinsel isteksizlik sorunu çok fazla görülmektedir.

Cinsel isteksizliği gidere ilmek için uzman bir doktordan yarım almak gerekir. Öncelikle bu İsteksizliğin altında yatan sebebin öğrenilmesi gerekir. Daha sonrasında bu konu üzerinde tedavi başlatılmalıdır. Çünkü cinsel istekte azalma her insan için büyük sorun yaratacaktır.

Bayan azdırıcı damla gibi bitkisel destekli cinsel takviye ürünleri oldukça olumlu sonuçlar veren cinsel sağlık ürünleri arasındadır. Kadınlarda cinsel isteksizlik tedavisi için özel olarak geliştirilmiş çeşitli cinsel destek ürünleri hizmete sunulmuştur. Uzmanlar ilk tedavi yolu olarak genel de ilaç tedavisini denemeyi önermektedir.

Kadınlarda Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Kadınlarda meydana gelen cinsel İsteksizliğin birden fazla nedeni vardır. Peki, kadınlardaki cinsel isteksizliğin başlıca nedenleri nelerdir?

  • Fiziksel nedenler
  • Hormonel nedenler
  • Psikolojik nedenler
  • İlişkisel nedenler

Bunlar başlı başına cinsel İsteksizliğin sebebiyet verecek nedenledir.

Cinsel İsteksizliğin Fiziksel Nedenleri

Cinsel isteksizliğin en önemli sebeplerinden biri fiziksel nedenlerdir. Fiziksel nedenler arasında cinsel hayat sorunları vardır. Özellikle kişi cinsel ilişki esnasında acı hissi yoğunsa ve orgazm olamıyorsa bu kişiyi cinsel konuda isteksiz yapabilir. Bazı hastalıklardan dolayında bu sorun artmaya çıkabilir. Aynı zamanda ilaç kullanımı, ameliyat, yorgunluk ve yaşamda cinsel isteksizliğin fiziksel nedenlerinden bazılarıdır.

Kadınlarda Cinsel İsteksizlik Belirtileri

Libido düşüklüğü cinsel isteksizlik belirtileri arasındadır. Peki, cinsel isteksizliğin başka hangi belirtileri vardır.

  • Bir kadının Cinsel aktiviteler olan ilgisinin azalması veya tamamen bitmesi
  • Kadının Cinsel dürtüleri alamaması
  • Kadının alışmış olduğu cinsel aktifliğin azalmaya başlaması
  • Kişinin yaşadığı Cinsel İsteksizliğin farkında olması sebebi ile stres olması ve duygusal açıdan sorun yaşaması

Bu belirtiler en az 6 aydan fazla süren belirtilere, mutlaka uzman doktorlardan yardım alınıp tedavi görülmelidir.

Kadınlarda Cinsel İsteksizliğin Tedavisi

Kadınlarda meydana gelen bu cinsel istek düşüklüğünün altın ayaktan en önemli sebebin ne olduğunun tespit edilmesi gerekir. Çünkü nedene bağlı olarak bir tedavi uygulanması gerekecektir. Peki, Kadınlarda cinsel İsteksizliğin de tedavi amaçlı neler yapılabilir?

  • Öncelikle partnerler arasında güven ve kaliteli bir iletişim oluşturulmalıdır.
  • İki kişide karşılıklı olarak Cinsel ilişki aşaması da istek ve hislerini açıkça belirtmelidir.
  • Dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığın sahip olunması gerekir. Mineral ve vitamin yönünden de zengin olan besinler tüketilmelidir.
  • Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.
  • Sosyal yaşamda stresten uzak durulmalıdır.
  • Kaliteli ve düzenli uygu alışkanlık edinilmelidir.

Bütün bunlar Kadınlarda cinsel isteksizliği tedavisinde önemli aşama olacaktır.

Cinsel İsteksizlik Nasıl Teşhis Edilir?

Kadınlarda cinsel isteksizliğin teşhis edebil ek için öncelikle kişiden doğru bilginin alınması gerekir. Bu konuda kişinin yaşamı, iş hayatı yani kısacası genel olarak kişinin yaşam tarzı baz alınarak cinsel isteksizlik sebep olacak noktaların saptanması gerekir. Kadınlarda jinekolojik nedenlerin saptanması teşhis için çok önemlidir. Bu soru la karşılaşan birçok kişide cinsel uyarılma sorunu da bulunmaktadır.

Cinsel İsteksizlik Tedavi İlkeleri Nelerdir?

Cinsel isteksizliklerin bazı tedavi ilkeleri vardır.

Bunlar;

  • Çift birlikte tedavi edilmesi gerekir.
  • Kişiye cinsel ev ödevleri vermek gerekir.
  • ​​​Cinsel ilişki konusunun psikolojisi, anatomisi ve işlevi hakkında yanlış ve eksik bilgilerin düzeltilmesi gerekir.
  • Çifte cinsel konularda ve cinsel olmayan Konularda farklı bir iletişim kurma yolu sunulması gerekir.

Cinsel isteksizliğin tedavi ilkeleri bu şekildedir. Eğer bu sorun tedavi edilmese ileride daha farklı problemler yaşanabilir. Bunun için mutlaka uzman kişilerden destek almak gerekir.

Cinsel Ürünler Eczane Satış Sitesi: https://www.royyaleczane.com/