Kadın Libido Artırıcı İlaçlar

Kadınlar ve erkekler için cinsel ilişki yaşamak oldukça gerekli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın olabildiğince verimli bir şekilde karşılanabilmesi için cinsel istek olarak da bilinen libido oldukça önemli bir etkendir. Kadın libido artırıcı ilaçlar nelerdir etkileri nasıldır bilgi için devamını oku sitemizi hemen incele.

Bazı sebeplere bağlı olarak libido yüksekliği veya libido düşüklüğü yaşandığı bilinmektedir. Kadınların libido düşüklüğü yaşanması durumunda, kadın libido artırıcı ilaçlar tüketilerek bu durum çözülebilir. Bayan azdırıcı damla ürünleri ilk akla gelen libidoyu yükselten ürünlerdir.

Libido Nedir?

Libido arzu şehvet ve cinsel istek olarak ifade edilir. Libido düşüklüğü kavramı cinsel isteği az olan kişiler için kullanılır. Libido yüksek değilse cinsel isteği yüksek olan kişilerde kullanılır. Erkeklere oranla kadınlarda daha sık rastlanan bir durumdur. Bayan viagra hapları son yıllarda kullanıma sunulmuş ve çok büyük bir rağbet görmüştür.

Kadınlarda libido düşüklüğü, depresyon ve stres, genetik bozukluklar veya hormonal bozukluklar, aşırı düzeyde alkol ve sigara kullanımı, pasif içici konumunda olmak, menopoz başlangıcı süreci, gebelik, menstrual döngü dönemi gibi birçok sebepten kaynaklı olabilmektedir. Cinsel sağlık ürünleri kullanımı cinsel fonksiyonlar düzene girmektedir.

Erkeklerde libido düşüklüğü ise, depresyon ve stres, erkek üreme organının eğri olması, erkek üreme organının boyundaki kısalık, erkek üreme organının küçük olması, aşırı düzeyde alkol ve sigara kullanımı, pasif içici konumunda olmak gibi birçok sebepten kaynaklı olabilmektedir.

Hem kadın hem de erkek bireyler çeşitli sebeplerden kaynaklı libido düşüklüğü sorunu yaşadıklarında, bu sorunun tedavi süreci olduğunu unutmadan hemen bir doktora başvurmalıdır. Doktorun tedavi yöntemi ve kullanmayı önerdiği ilaçlar düzenli olarak takip edildiğinde, tedavi sürecinin uzun bir zaman almadığı bilinmektedir.

Kadın Libido Arttırıcı İlaçlar Ne İşe Yarar?

Cinsel birliktelik yaşanması durumunda libido oldukça önemli bir etkendir. Bazı durumlarda kadın cinsel anlamda uyarıldığı zaman libidoda doğal yollarda artış gözlemlenir. Ancak bazı durumlarda kadın cinsel anlamda ne kadar uyarılsa da libidoda artış gözlemlenmez. Bu durum bir cinsel istek sorunu olduğunun belirtisidir. Böyle bir belirtiyle karşı karşıya kalındığı zaman doktora gidilmelidir. Ve doktorun önereceği ilaçlar ile durumun tedavi süreci başlatılmalıdır. Kadın libido artırıcı ilaçlar, kadın cinsel organının uyarılmasını ve gerekli hassasiyeti göstererek cinsel birleşme yaşanmasına yardımcı olur.

Kadın Libido Arttırıcı İlaçların Yan Etkileri Nelerdir?

Doktor kontrolünde kullanılması gereken libido arttırıcı her ilacın, kullanılan doza göre bir takım yan etkilerinin mevcut olduğu bilinmektedir. Bilinen bu yan etkilerden bazıları;

  • Baş ağrısı ve baş dönmesi yaşanması
  • Kalp çarpıntısı
  • Ateş basma hissi
  • Görme bozuklukları
  • Ani terleme
  • İştahsızlık
  • Bel ve sırt ağrısı
  • Yüzde veya vücutta meydana gelen alerjik döküntüler

Bunlar bilinen en az etkili yan etkilerdir. Cinsel istek arttırıcı ilaçların daha ciddi boyutta yan etkileri de mevcuttur.

Doğru Doz Kullanımı

Doğru yaşa uygun cinsel ilacı uygun dozda kullanmak, ciddi boyutta yan etkilerle karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken oldukça önlemli bir konudur. Aksi takdirde cinsel istek arttırıcı ilaçların bilinçsiz kullanımının, ani gerçekleşen kardiyak ölümlere bile sebep olduğu bilinmektedir.

Yaşanılan bu cinsel isteksizlik sorununun da diğer hastalıklar gibi ciddi bir sağlık problemi olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Bu sebeple bu sorun ile karşı karşıya kalındığı noktada, branşında uzman bir doktora başvurulmalıdır.

Ve bu sürecin tedavisinde doktor tavsiyesi dışında bir ilaç kullanılmaması gerektiği unutulmamalıdır. Ancak bu ilaç tedavisine ek olarak, libido arttırıcı besinler tüketilebilir. Bu besinlere örnek olarak; avokado, muz, bal, kuşkonmaz, çavdar ekmeği, nar, havyar, badem, çikolata, çilek, karanfil ve tarçın, muskat, acı biber verilebilir.

Tüm bu besinlerin tüketimi ve doktor tavsiyesi ile kullanılan ilaçlar ile sürdürülen tedavi süreci daha da kısalarak olumlu sonuçlara yol açacaktır.