Erken Boşalma Tedavisi

Cinsel işlev bozukluğu günümüzün en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Günümüzde tıbbi araştırmalar, bu bozuklukların neden geliştiğine dair daha net veriler toplamaya başladı ve tedavide önemli ilerlemeler kaydedildi. Çiftlerin cinsel yaşamlarını ciddi anlamda etkileyen bu sorunlardan biri de erken boşalma sorunudur. Peki, ama erken boşalma tedavisi var mı, varsa nasıldır? Cevap; evet, çok etkili tedavi yöntemleri mevcut. Hangi tedavi seçeneğinin tercih edileceği daha çok erken boşalmanın nedenine bağlıdır. 

Erken Boşalmanın Nedenleri

Erken boşalma tedavisinden bahsetmeden önce bu sorunun nedenlerini anlamak önemlidir. Erken boşalma nedenleri, psikolojik ve biyolojik etkenlere göre belirlenmektedir.

Erken Boşalmanın Psikolojik Nedenleri

  • Cinsel deneyimsizlik
  • Kişinin kendi beden imajını olumsuz algılaması
  • İlişkilerde Yenilik
  • Aşırı heyecan ve heyecan
  • İlişki stresi
  • Endişe
  • Kendini suçlama ve aşağılık duyguları
  • Depresyon
  • Kontrol ve yakınlıkla ilgili psikolojik bir sorun olarak sınıflandırılabilir.

Bu psikolojik faktörler, özellikle daha önce normal boşalma ve ardından erken boşalma yaşayan erkeklerde en sık görülen nedenlerdir.

Öte yandan, yaşam boyu süren erken boşalma sorunu, önceki travmalardan kaynaklanan psikolojik altyapıdan kaynaklanır. İyi haber şu ki bunların tümünde erken boşalma tedavisi oldukça etkilidir.

Erken Boşalmanın Biyolojik Nedenleri

Erken boşalma tedavisi dikkate alınması gereken bir diğer etken biyolojik nedenlerdir. Erken boşalmaya yol açabilecek hormonlar, enfeksiyonlar ve sinir sistemi bozuklukları vardır. Diyabet; Diyabet, erkeklerde yaygın olarak erektil disfonksiyona neden olan bir hastalık olmasına rağmen, Urology dergisinde yayınlanan 2016 tarihli bir araştırma, erektil disfonksiyonu olan şeker hastalarının büyük çoğunluğunun erken boşalma yaşadığını buldu. Diyabetin erken boşalmaya neden olmasına neden olan biyolojik mekanizma tam olarak anlaşılamamıştır.

Hormonal bozukluklar;  Testosteron hormon eksikliği, tiroid hormon bozukluğu ve hipofiz bezi hastalıkları erken boşalmaya neden olur. Multipl sklerozErken boşalma, multipl sklerozlu hastalarda görülen birçok cinsel işlev bozukluğundan biridir. Prostat Sorunları; Araştırmalar prostat enfeksiyonları ve erken boşalma arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Diğer nedenler;Son çalışmalar, erken boşalmada penis aşırı duyarlılığında ve boşalma merkezinin nörofizyolojik olarak artan uyarıla bilirliğinde bir rol olduğunu gösterir. Erken boşalma tedavisi için bu tip hastalarda altta yatan hastalığın çözümüne ek olarak geciktirici cinsel takviyelerin kullanımı zaruridir ve herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Geciktirici kremler erken boşalmanın tedavisi için en çok tercih edilen ürünlerdir.

Erken Boşalma Önlenebilir Mi?

Erkekler bu sorunu kendince düzeltmeye çalışırken yanlış stratejiler geliştirebilirler. Ön sevişme esnasında özellikle penis uyarımının artması boşalma süresini kısaltacağından, bu sorunu yaşayan erkekler hata ederek muhtemelen ön sevişmeden kaçınır. Bu durum cinsel doyumu ve partnerleri ile kendi aralarındaki iletişimi azaltır. Ayrıca partnerde uyarılma sorunlarına neden olabilir.

Bir diğer yanlış strateji ise ilişki sırasında boşalmamak için kendini sıkmak, dudak ısırmak gibi acı verici davranışlardır. Bu davranış cinsel hazzı azaltarak süreyi arttırmayı hedefler. Süre uzasa bile cinsel ilişkinin kalitesi bozulur. Daha önce mastürbasyon sırasında boşalan ve ikinci ve üçüncü boşalmayı arayan erkekler için cinsel ortam rahatsız edici olabilir. Ön sevişmeyi uzatarak partnerde cinsel doyum sağlamak, bu kişilerin uygulayabileceği doğru stratejidir.

Erken Boşalma Tedavisi

Erken boşalma tedavisi kapsamında 3 temel ürün dikkat çeker. Etkinlik açısından öne çıkan bu ürünler şunlardır:

Geciktirici Haplar; Geciktirici haplar, erken boşalma tedavisi durumunun bir parçası olarak yapılan bitkisel cinsel güçlendiricilerdir. Erken boşalma, erkeklerde en sık görülen cinsel rahatsızlıklardan biridir. Bugün milyonlarca erkek şu veya bu nedenle cinsel ilişkiyi uzun süre sürdürememekte ve erken boşalma ile karşı karşıya kalır.

Geciktirici Kremler;Geciktirici Kremler, erken boşalma tedavisi durumunun bir parçası olarak erkekler için özel olarak tasarlanmış bitkisel süre arttırıcılardır. Erken boşalma ile ilgili sorun, erkeğin cinsel ilişki ve orgazm sırasında boşalma refleksini kontrol edememesidir. Bu bakımdan erken boşalma sorunu ile karşı karşıya kalan erkekler ilişkilerinde uzun süreli ilişkilere giremezler ve partnerleri ile bazı çatışmalar yaşayabilirler.

Geciktirici Spreyler; Spreyler, erken boşalma tedavisi durumunun bir parçası olarak erkekler için özel olarak formüle edilmiş doğal bir cinsel ilişki takviyesidir. Uzun süreli spreyler gerçekten işe yarıyor mu veya ne kadar etkili? Bu tür sorular, onu ilk kez kullanan insanlar için geçerlidir.

Erken boşalmayı tedavi etmenin en doğal ve en güvenli yolunun geciktirici sprey kullanmak olduğunu bilmelisiniz. Erkeklerde doğal olarak yavaşlatıcı etkisi olan bu spreyler, etkilerinin süresi boyunca erken boşalmayı ortadan kaldırır ve uzun süreli ilişkilerin sürdürülmesine yardımcı olur.