Erken Boşalma Nasıl Önlenir?

Erken boşalma, erkeklerin cinsel ilişki esnasında karşılaştıkları sorunların başında geliyor. Bu sorun hem cinsel ilişkinin sağlıksız ve istenilen seviyede olmasına engel olurken, partnerler arasındaki sosyal ilişkiyi de olumsuz olarak etkiliyor. Oysa nedeni teşhis edildikten sonra bu sorun kolaylıkla çözülebiliyor. Erken boşalma nasıl önlenir? Cinsel ilaçlar yoluyla tedavi nasıl uygulanmalıdır hemen incele konu hakkında detaylı bilgi sahibi olun.

Erken Boşalma Nedir?

Erken boşalma, adından da anlaşılacağı gibi erkeğin istediği zamandan ya da normalden daha önce boşalmasıdır. Bu boşalma bazen o kadar erken gerçekleşir ki, penis daha vajinaya girmeden gerçekleşebilir. Uzmanlar, erken boşalma süresini 5 ile 7 dakikadan önce gerçekleşen boşalmalar olarak tanımlıyorlar. Bu konularda yapılan araştırmalarda, erkeklerin % 70’ine yakın bir oranda bu sorunun olduğu tespit edilmiştir.

Erken Boşalma Nedenleri Nelerdir?

Boşalmanın normalden daha erken olmasının hem fiziksel hem de psikolojik değişik nedenleri bulunuyor. Bunlardan en yaygın olarak görülenleri şunlardır;

  • Gençlik çağlarında hatalı mastürbasyon uygulamaları
  • Cinsellik hakkındaki yanlış dini inanışlar
  • Cinsel ilişki tecrübesizliği
  • Eşe karşı duyulan şiddet duygusu
  • Eşlerin cinsel ilişki uyumsuzluğu
  • Cinsel istismara maruz kalınmış olması
  • Aşırı mastürbasyon yapılmış olması

Bunların yanı sıra stres, aşırı heyecan ve aşırı uyarılma durumları da, boşalma süresinin kısalmasına neden olabiliyor. Viagra 30 tablet ürünleri erken boşalmayı geciktirmek için etkili sağlık ürünleridir.

Geciktirici eczane

Erken Boşalma Çeşitleri Nelerdir?

Erken boşalmanın çeşitleri dört ana grupta toplanır. Bunlar şu şekildedir;

  • Hayat boyunca süren: sorun ilk cinsel ilişkide başlamış ve halen sürmektedir
  • Sonradan kazanılan: önceden böyle bir sorun yokken, daha sonra çeşitli nedenlerden kaynaklanan boşalma sorunudur
  • Değişken olarak gerçekleşen: bazen normal sürelerde boşalma olurken, bazen de normalden daha kısa sürede boşalmanın gerçekleşiyor olması
  • Subjektif olan: aslında normal boşanma yaşanmasına rağmen kişinin erken boşaldığını zannetmesi

Ayrıca bu sorunun, sürelere bağlı olarak değişen çeşitleri de vardır. Bunlar da; normal, iyi, orta ve ileri derecede düzeyde boşalma sorunu çeşitleri olarak sıralanır.

Erken Boşalma Nasıl Teşhis Edilir?

Boşalma süresinin erken olup olmadığının teşhis edilebilmesi için, mutlaka kişinin düzenli bir cinsel ilişkiye sahip olması gereklidir. Sorunun teşhisi için mutlaka bir üroloğa gidilmesi gerekir.

Ürolog, hastayı dinledikten sonra fiziksel muayenesini yapar ve gerekiyorsa hormon testleri isteyebilir. Ürolog daha sonra, hastanın kullandığı ilaçları, varsa travma geçmişini ve cinsel ilişki durumunu inceleyerek teşhisini koyar.

Erken Boşalma Tedavisini Kim Yapar?

Cinsel ilişki esnasında boşalma süresinin kısalığı fiziksel nedenlerden kaynaklanıyorsa, teşhis ve tedavi ürologlar tarafından gerçekleştirilir. Sorun psikolojik nedenlerden kaynaklı ise, bu durumda tedavi psikolog desteği ile gerçekleşir. Bazı durumlarda ise, hem ürolog hem de psikolog müşterek olarak tedaviyi düzenleyebilir. Vega 100 mg 30 tablet geciktirici cinsel hap tedavide uzmanların ilk tavsiye ettiği geciktiricilerden birisidir.

Erken Boşalmanın Tedavisi Nasıl Yapılır?

Erken boşalmanın tedavi yöntemleri, sorunun nedenlerine göre değişir. Bu yöntemlerden en yaygın olanları şunlardır;

İlaçla tedavi: ilaçla tedavi en çok kullanılan yöntemlerin başında gelir. Ürolog tarafından önerilen ilaçlar kullanıldıktan ortalama üç gün içerisinde etkisini gösterir. Bazı ilaçlar ise, ilişkiden 2 ile 3 saat önce kullanılarak istenilen sonuç elde edilebilir. Bu ilaçlar ağız yolu ile tüketilir.

Jel ve kremler: boşalma süresini geciktiren bu krem ve jellerin ana görevi, penisin duyarlılığını azaltmaktır. Bunların kullanılması kadındaki orgazm duyusunu da azaltabildiği gibi kokulu olursa rahatsızlık da verebilir. faydalı yönü ise, haplarda olabilen yan etkilerin bulunmamasıdır

Prezervatif kullanımı: prezervatif kullanımı, penisteki duyarlığı azaltacağından boşalma süresini uzatabilir.

Seks terapisine gitmek: psikologlar tarafından yapılan seks terapileri ile öğrenilen teknikler de, boşalma süresinin uzamasına önemli katkıda bulunur

Cerrahi yöntemler: geri dönüşü olmayan bir yöntem olduğu için en son çare olarak uygulanır. Penise giden sinir sayısı cerrahi yöntemle azaltılarak, penisin duyarlılığı azaltılır.

Tedavide hangi yöntemin uygulanacağına, hasta ile doktor birlikte karar vermelidir. Bazı durumlarda tek bir yöntemle sorun çözülebilirken, bazı durumlarda birden fazla yöntem birlikte uygulanabilir. Doktor hastanın gelişimini takip eder ve gerekirse yöntemi ya da dozunu değiştirebilir.

Erken Boşalmayı Önleme Yöntemleri Nelerdir?

Normalden daha kısa sürede boşalma sorunu yaşayan kişiler, bazı durumlarda belirli yöntemleri uygulayarak bu sorunu engelleyebilirler. Bunların başında ise, ön sevişmenin uzun tutulması ve nefes kontrolü gelir.

Zihinlerin boşaltıldıktan sonra ilişkiye başlanılması ve ilişki esnasında kasları sıkmamak ta sorunun çözümünde önemli yer tutar. Bunların yanı sıra, ilişki pozisyonlarının ve ritminin değiştirilmesi de boşalma süresini uzatabilir. Erken boşalma nasıl önlenir? geniş bilgiler için sitemizi hemen tıkla incele.