Cinsel İlişki de Yanma Neden Olur

Cinsel ilişki de yanma neden olur, çok nadir yaşandığında normal bir durum olarak kabul edilebilir. Ancak birçok kez bu durumu yaşamak, bazı hastalıkları haber veriyor olabilir. Cinsel ilişkide yanma, uyarılmanın az olması halinde meydana gelebilir. Bu nedenden dolayı yaşanan yanmalar, sadece bir kez olur. Peki, cinsel ilişkide yanma neden olur hemen incele. Cinsel sağlık ürünleri hakkında bilgi almak için devamını oku.

Daha sonraki ilişkilerinizde uyarılma seviyenizi yükseltirseniz, bu yanma hissini yaşamazsınız. Ancak cinsel ilişkide yanmanın yanı sıra akıntı, kaşıntı ve acı da olursa bulaşıcı hastalık tehlikesinden korkulmalıdır. Aynı zamanda bu tür belirtiler enfeksiyon olduğuna da işaret ediyor olabilir. Peki, cinsel ilişkide yanma neden olur? Bu yanma hissinin tedavisi nasıl yapılır?

Cinsel İlişki de Yanma Nedenleri

Cinsel ilişkide yanma nedenleri şunlardır:

  • Vajinusmus
  • Bel soğukluğu
  • Mantar enfeskiyonu
  • Frengi

Gibi durumlar, cinsel ilişkide yanma yaşanmasına neden olur. Cinsel sağlığı büyük oranda etkileyen bu durumlar, vermiş olduğu yanma hissi yüzünden insanı çok rahatsız eder. Cinsel performansın düşmesine ve cinsel isteksizliğin ortaya çıkmasına sebep olan yanma, hem erkeklerde hem de kadınlar da görülmektedir.

Eğer kadın cinsel ilişkide çok fazla sürtünme yaparsa da yanma olabilir. Çünkü sürtünmeden dolayı vajina kuru kalır. Bu sebepten dolayı da yanma yaşanır. Bu sebepten dolayı vajina yanması yaşayan kadınlar, ilişkiyi yaşarken vajinalarını kayganlaştırmalıdırlar.

Vajinusmus

Kadınlarda gözlemlenen vajinusmus durumu, kısaca cinsellikten korkulduğu zaman yaşanan bir durumdur. Bazı kadınlar, cinsellikten çok korkarlar. Bu korku ise vajinal kaslarda kasılmaların oluşmasına neden olur. Bunun sonucunda da yanma ortaya çıkar.

Vajinusmus, çaresi olmayan bir sorun değildir. Genellikle psikolojik destek sayesinde bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Vajinusmus aslında istemsiz gerçekleşen bir durumdur. Kayganlaştırıcı jel yardımıyla sorun çözülmesi için kullanımı tavsiye edilir.

Cinsel ilişki de yanma

Bel Soğukluğu

Bel soğukluğu, diğer bir adıyla klamidya olarak bilinir. Cinsellik sonucunda bulaşan hastalık grupları arasında yer alır. Bu hastalığa neden olan enfeksiyon kadınlarda bulunmaktadır. Kadınlar, taşıyıcı bir konumda yer aldıkları için bu enfeksiyonu erkeklere bulaştırırlar. Erkeklerde ortaya çıkan bel soğukluğu, kanama, akıntı, yanma ve yetersizlik gibi durumları ortaya çıkarır.

Mantar Enfeksiyonu

Mantar enfeksiyonu da bulaşma özelliği taşıyan hastalıklardandır. Özellikle de ortak kullanım içeren alanlardan bulaşan bir enfeksiyondur. İnsan vücudunda zaten kandida adında mantarlar bulunmaktadır.

Eğer birey, direncinde bir düşüklük yaşarsa mantar enfeksiyonu aktif bir şekilde ortaya çıkar. Mantar enfeksiyonu rahatsızlığı kolay tedavi edilmektedir. Ancak bu sizi yanıltmasın. Çünkü mantar enfeksiyonu kendini hemen tekrar edebilir. Mantar enfeksiyonu, idrar yaparken yanma, ağrı yaşatan akıntı, ekşi bir koku, yanma ve kaşıntı gibi belirtileri gösterir.

Frengi

Cinsellikle bulaşan hastalıklar içerisinde çok fazla tehlikeye sahip olan Frengi, tedavisi zor olan ve tedaviye olumlu cevap alınmadığında ise ölüme yol açan bir hastalık olarak bilinmektedir. Özellikle de çok eşli olan bireylerde bu durum yaşanmaktadır. Frengi hastalığı, cinsel ilişkide yanmaya neden olmaktadır.

Cinsel İlişkide Yanma Tedavisi Nasıldır?

Cinsel ilişkide yanma problemini tedavi edebilmek için bu durumun kaynağını tespit ederek işe başlamak gerekmektedir. Çünkü bu yanmaya sebep olan başka bir durum mutlaka vardır. Yanma probleminin temelinde enfeksiyon hastalıkları var ise o zaman enfeksiyon tedavisi yapılmalıdır.

Böylece yanmayı tetikleyen enfeksiyon vücuttan temizlenmelidir. Enfeksiyondan kaynaklanan yanmaları yaşamamak için cinsel temizlik her zaman yapılmalıdır. Çünkü çoğu enfeksiyon bu şekilde bulaşır. Çiftlerin cinsel ilişkide sürekli temiz olmaları gerekir. Böylece herhangi bir enfeksiyon problemi ortaya çıkmaz. Doğal olarak da cinsel ilişkide yanma yaşanmaz.

Cinsel İlişkide Yanma İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Cinsel ilişkide yanma kadın ve erkeklerde görülür. Bunun için doktora gitmek istediğiniz zaman kadınların jinekoloğa, erkeklerin ise üroloğa gitmeleri gerekir.

Cinsel ilişkide yanma, yeni doğumun sonucunda ve erken menopozda da görülür. Ancak daha fazla görülen neden ise uyarılmanın az olmasıdır. Özellikle de kadının fazla uyarılması, kuruluğun olmamasını sağlar. Eğer vajina kuru olursa cinsel ilişkide acı ve yanma oluşur. Bu nedenle kadınların vajinaları oldukça ıslak olmalıdır. Erkek yeteri kadar uyardığı zaman vajina zaten kendiliğinden ıslanacaktır.

Cinsel ilişkide yanmayı ortaya çıkaran nedenler yukarıda anlatılmıştır. Bu nedenleri bilmek, cinsel ilişkide zorluk yaşamamanızı da etki edecektir. Ayrıca temizlik durumlarını hiçbir zaman unutmamanız gerekir. Çünkü her cinsel hastalık pislikten doğar.